woensdag 16 juli 2008

Sea World

We hebben weer een leuke dag gehad. we gingen samen met Matisse en Margaux naar Sea World. M&M keken er echt naar uit. En eerlijk gezegd, wij ook. Het was weer al eens de moeite. We hadden ook mooi weer dus onze dag kon al niet meer stuk.

Sea World is bekend over heel de wereld omwille van zijn vele shows. Je kon er dolfijnen, zeehonden en zelfs orka's aan het werk zien. Vooral de Killer whales (orka's) waren indrukwekkend.





Je had er ook enkele leuke attracties waarvan je lekker nat werd. Vooral de klassieke boomstammetjes waren pure fun. We kwamen er alle vier soaked uit.

de Sharks in de shark tunnel. Beetje scary zene..


Onze reis zit er nu echt wel bijna op. Het is tijd om naar huis te komen. Het was fantastisch en zeker voor herhaling vatbaar. Stiekem hopen we dat Kurt en Nele hier nog wat langer blijven dan kunnen we nog eens komen.

groetjes

Kim en Evi

maandag 14 juli 2008

Big Bear

zondag

Vandaag zijn we weer eens een dagje met ons twee op stap geweest. Deze keer ging de reis richting Big Bear. Dit is een ski-gebied op slechts 2 uur rijden van San Marino. Natuurlijk kan je er enkel in de winter terecht met je latten. Wij gingen er om te picnicken en te wandelen. Het gebied is bekend voor zijn vele meren. we passeerden er 'gregory lake' , 'Big Bear Lake' en 'Lake Arrowhead'. Prachtig om er langs te wandelen. We maakten een flinke wandeling naar een bergtopje en vandaar uit hadden we een mooi uitzicht.



Een gezellige picnic aan het Big Bear Lake

We maakten er ook kennis met een lokale attractie. Een Alpine - slide. Echt superleuk.

Lake Arrowhead


Morgen gaan we met Margaux en Matisse naar Sea World.

groetjes

Kim & Evi

Malibu Beach


Zaterdag gingen we opnieuw een dagje naar zee. Deze keer lieten we ons niet verrassen en hadden we een goede bescherming mee tegen de brandende zon.
We gingen naar Zuma Beach, in Malibu waar de golven nog groter waren.
Dit strand is bekend voor de vele dolfijnen. Ook wij kregen er af en toe te zien.

uit goeie gewoonte gingen we 's avonds weer gezellig eten in 1 van de lokale restaurantjes.

Kurt en Nele gingen nadien eens samen uit en wij letten maar al te graag op de kids. Dit was wel het minste dat we konden doen na alles wat zij voor ons hebben gedaan.

zaterdag 12 juli 2008

Road Trip

Hier zijn we dan terug. We zijn net terug van een vijfdaagse trip doorheen California. Het was echt ongelofelijk mooi. We hebben heel veel mooie dingen gezien en hebben er echt van genoten. En daarenboven was het nog eens supergezellig met ons tweetjes.

dag 1: San Marino - Monterey

We waren eerst van plan om onze trip te starten met een autorit langsheen de West - Kust (Big Sur), maar door de hevige bosbranden konden we dit helaas niet doen. Jammer maar plan B was ook echt de moeite. We vertrokken richting Monterey en hielden onze eerste stop in Santa Barbara waar het echt leuk wandelen was. Heel veel mooie winkels en gezellige restaurantjes. we bezochten er een gerechtsgebouw en reden er langs de mooie kustlijn.





Verder op onze weg passeerden we Solvang, een mooi Deensachtig dorpje te midden van de wijnstreek. Met de vele windmolens waanden we ons even bij onze Noorderburen.




Na een lange rit besloten we onszelf te trakteren op een lekkere maaltijd. we gingen gezellig tafelen in een restaurantje op de pier van Monterey.





dag 2: Monterey - Mariposa

Vandaag verkenden we Monterey en Carmel. We gingen eerst naar het grootste Aquarium van de USA : Monterey Bay Aquarium. Het was echt de moeite om eens te doen. We zagen er vele verschillende soorten vissen en kwallen. We mochten zelfs bepaalde soorten aanraken.




's Middags was het tijd voor een cultureel uitstapje. We gingen naar de Carmel Mission. Dit is een missiepost van de Spanjaarden die vanuit Zuid-Amerika California veroverden.





Later op de middag deden we de 17-mile drive. Dit is een tocht die we met de wagen moesten afleggen. Onderweg zijn er verschillende stopplaatsen, 'vista points' genaamd waar je enkele prachtige uitzichten hebt. onder andere deze 'Ghost Tree'.









Om onze namiddag af te sluiten gingen we picknicken op het strand van Carmel. Daar werden we omringd door de vele meeuwen en eekhoorns



's Avonds reden we dan door naar ons volgende hoteletje in Mariposa. We kwamen aan om half 8 en het was er nog 37 graden.






dag 3: Mariposa - Fresno

Vandaag stonden we heel vroeg op want we hadden een bezoek aan Yosemite gepland. Alleen al de weg er naartoe was prachtig. We gingen er de vele watervallen bezoeken en maakten een stevige wandeling naar Mirror lake. In warme temperaturen was het extra puffen.








Neeneen dit is GEEN postkaart maar wel een prachtig overzicht van de vallei van Yosemite National Park.

dag 4: Fresno - Visalia

Twee nationale parken stonden er nu op het programma. In de voormiddag reden door Kings Canyon. Een mooi berglandschap met een wilde rivier.




In de namiddag reden we naar Sequioa en zagen we er de grootste boom ter wereld. Deze is maar liefst 84 meter hoog. Probeer Kim maar eens te zoeken op de foto.



Hier zie je Tunnel Log.





Onze dag eindigden we met een stukje bergbeklimmen. We bezochten Moro Rock waar je een mooi overzicht hebt over het park.
De top kan je bereiken door de vele trappen te bewandelen.
Een heuse opdracht in de blakende zon.







dag 5: Visalia - San Marino

Vandaag wat uitgerust en op het gemakje huiswaarts.



Kim en Evi

maandag 7 juli 2008

Hollywood

Na een woelige nachtrust van veel " Auw's en Ai's " hadden we een overgangsdagje gepland.




We gingen shoppen in de Outlet Store's. Je vindt er verschillende bekende merken terug zoals Lacoste, Tommy, Guess,... Jammer genoeg liet ons budget en de tijd het niet toe om in alle winkels rond te neuzen. Dat had eigenlijk nog zo zijn voordelen...Kleren passen met een verbrande huid is geen pretje!


Nadien reden we richting Hollywood. Daar gingen we een bezoekje brengen aan de Walk of Fame. Je vindt hier de ster terug van verschillende bekende (en voor ons veel onbekende) acteurs/actrices, zangers en zangeressen,...



We zijn ook even gestopt aan het Chinese Theater. Hier vind je de voet-en handafdruk terug van actrices/acteurs die het gemaakt hebben in filmland. Wanneer de premiere van hun film in Hollywood plaatsvond mochten zij hun voet-en handafdruk laten vereeuwigen.




En hier het bewijs dat Elvis echt nog leeft;)




Daarna reden we richting Rodeo Drive in Beverly Hills. Deze straat is super bekend om zijn ongelofelijk dure winkels (Dior, Chanel, Luis Vuiton,..) Hier komen dan ook alleen de rijkste mensen hun outfitje kiezen.

we sloten onze dag af net een ritje door enkele van de mooitste straten van Beverly Hills en Bel Air, waar enkele supersterren hun optrekje hebben.

Toen we eenmaal terug thuis waren had Nele voor een lekkere maaltijd gezorgd, jaja we worden hier ongelofelijk verwend. Morgenvroeg vertrekken we met ons tweetjes voor 5 dagen naar enkele leuke plaatsjes (Santa Barbara, Carmel, Monterey, yosemite en Sequoia)

Evi & Kim









zondag 6 juli 2008

Huntington Beach

Het zijn hier zalige temperaturen dus een bezoekje aan het strand mocht zeker niet ontbreken.
We gingen naar Huntington Beach waar de golven indrukwekkend hoog zijn.
Kim leefde zich volledig in en voelde zich voor 1 dag een echte beachboy met zijn boogieboard.
Maar zoals gevreesd was ons teer velleke niet beschermd tegen de krachtige zonnestralen.
Rode billen, rood gezicht,.. we bleven niet gespaard. We moeten nu letterlijk op de blaren zitten. Maar dat nemen we er graag bij.










's Avonds lieten we ons culinair verwennen in een Italiaans restaurant in Old Town Pasadena. Ongelofelijk lekker

morgen gaan we een bezoekje brengen aan Hollywood en Rodeo Drive. Een verslagje krijg je later.

The 4th of July




Vandaag was het nationale feestdag in Amerika. Het was nl. Independence Day.
De Amerikanen vieren dit hier echt intens. Overal hangen vlagjes en ballonnen uit.
Ook wij vierden deze dag maar al te graag mee. We maakten er een heuse daguitstap van.
We reden via de bergen richting Malibu. Onderweg kregen we enkele prachtige zichten te zien.
' s Middags gingen we lunchen in een typisch Beach House. Hier zijn ze echt wel gul, onwe frisdranken waren 'huge'. Dat merk je aan de foto. Na een toffe sightseeing namiddag (Santa Monica waar het over de koppen lopen was) gingen we met z'n allen gezellig picknicken in het nabije Lacy Park waar heel wat mensen uit de buurt waren samen gekomen om de feestdag te vieren en naar het fantastische vuurwerk te kijken.

vrijdag 4 juli 2008

Aankomst in San Marino


What a Flight!


Eindelijk zijn ze waar we moesten zijn. We waren natuurlijk superblij toen Kurt ons stond op te wachten op de luchthaven. 14 uren vliegen en ettelijke uren wachten waren meer dan voldoende om supermottig en verwaaid aan te komen.


Op vakantie gaan naar Amerika is geen lachertje.. De vele controles en fouilles zijn er echt teveel aan. Na een grondige controle in Zaventem kwamen we na 9 uur aan in philadelphia waar we een overstap moesten maken. We werden daar aan een ongelofelijk rare en ongewone controle onderworpen, iets wat we in Europa nooit zouden zien.
Onvriendelijk werden we 1 voor 1 ondervraagd door een federal officer. die ons vragen stelde zoals 'What are you doing here?' en 'what are you studying?' De agent had blijkbaar een lazy day, want het duurde maar liefst 5 minuten per persoon en er stonden er zeker 10 voor ons.. het heeft dus 'even' geduurd voor we aan de beurt waren maar het meest absurde was dan nog dat wanneer het ons beurt was er plots een nieuwe rij geopend werd... daarna was het even rennen voor onze bagage om nadien nog enkele controles te moeten doorstaan en dan heel nipt onze vlucht te halen..


Eenmaal op de tweede vlucht voelde Evi haar niet zo goed. De komende 6 uren zouden dus heel mottig verlopen, maar al bij al ging het redelijk snel voorbij..

We werden hier alvast heel goed ontvangen en er staat ons zeker en vast een super reis te wachten.

later meer..


Kim & Evi